Dertien aanhoudingen bij grote internationale politieactie tegen drugs

Gepubliceerd op: 8-2-2020

Tijdens een grote internationale politiecontrole zijn afgelopen donderdag in een paar uur tijd dertien personen aangehouden. De actie was vooral gericht op de in- en uitvoer van drugs en vond plaats op snelwegen richting het buitenland, in internationale treinen en op de Rijn.

 Op de A12 bij Arnhem werd de auto van een man (29) uit Vlaardingen in beslag genomen. Hij kwam vanuit Duitsland en had valse kentekenplaten op zijn auto. De auto stond al sinds november vorig jaar niet meer op een naam geregistreerd.

Op de A77, ter hoogte van de Duitse grensovergang bij Goch, werden Albanezen aangehouden die een set valse kentekenplaten in het bezit hadden. 
28 personen probeerden een gebruikershoeveelheid drugs mee over de grens te nemen naar het buitenland. Dit werd in beslag genomen.  De grootschalige actie werd gehouden van ongeveer 15.00 tot 22.00 uur en was een samenwerking van de Duitse, Franse, Belgische, Luxemburgse en Nederlandse politie. Zij werden ondersteund door de Koninklijke Marechaussee en de Douane. 

In totaal werden 198 voertuigen en 313 personen gecontroleerd. De grootste vangst was een Fransman die 1,7 kilo heroïne bij zich had. Hij reed ermee in zijn auto over de A16. Naast de enorme hoeveelheid die de Fransman bij zich had, werd bij 28 personen een gebruikershoeveelheid drugs in beslag genomen. Zij probeerden die over de grens te smokkelen, en dat mag niet. Verder werden er ook nog twee zogeheten ploertendoders en twee messen in beslag genomen. In de trein tussen Enschede en Gronau werd een 21-jarige Nederlander aangehouden die nog negen dagen in de cel moest doorbrengen.

Bron: De Gelderlander

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief