Christ van Eekelen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Gepubliceerd op: 26-4-2020

Christ van Eekelen kan worden gekwalificeerd als "iemand die zich geruime tijd ten bate van de samenleving heeft ingespannen of anderen heeft gestimuleerd".  Hij is o.a. vrijwilliger bij het centrum voor mensen met een verstandelijke beperking Cello te Vught. Bij dat centrum heeft hij verschillende functies vervuld: lid van de verwantenraad (1996-2002), lid van de centrale cliëntenraad (2002-2016), lid van de sectorraad Haaren (2002-2008) en lid van de lokale cliëntenraad van het cluster Best/Liempde (2008-2016). Daarnaast heeft hij de knutselclub en de sjoelcompetitie opgericht en organiseerde hij deze. Voorts initieerde hij mede de aanleg van een jeu-de-boulesbaan.

Ook is hij vrijwilliger bij en bestuurslid van de Heilige Bloedstichting Boxtel. De stichting zet zich in voor het behoud en het uitdragen van het religieus- en sociaal-cultureel erfgoed. Betrokkene organiseert (sinds 2016) de Heilige Bloedprocessie. Daarnaast heeft hij de bouw van de nieuwe opslag-, werk- en vergaderruimte gecoördineerd. Tevens draagt hij zorg voor de werving van sponsoren en onderhoudt hij de contacten. Voorts heeft hij de systemen gedigitaliseerd.

Bij de Heemkundekring Boxtel e.o. is hij vrijwilliger en bestuurslid (sinds 2013)/secretaris (vanaf 2016). Hij draagt zorg voor de digitale toepassingen, zoals de beeldbank en de boekenbank op de website. Daarnaast verzorgt hij de communicatie-uitingen en onderhoudt hij de contacten, o.a. met andereheemkundekringen. Tevens zet hij zich in voor de werving van gelden en ondersteunt hij bij de Heemkamer in het VVV-gebouw.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief