Weer bolletjesslikker aangehouden op Schiphol

Gepubliceerd op: 5-5-2020

De Koninklijke Marechaussee doet onderzoek naar een 26-jarige inwoner van Curaçao, die gisteren door de Douane werd aangehouden na een drugscontrole op Schiphol.

De man werd door douaniers gecontroleerd nadat de vlucht uit Curaçao geland was. Omdat het vermoeden rees dat hij mogelijk drugs vervoerde in het lichaam werd hij onderworpen aan een bodyscan. Hieruit kwam naar voren dat de vermoedens klopten waarna de verdachte is overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee, belast met strafrechtelijk onderzoek naar drugssmokkel via de luchthaven.

Het is de eerste aanhouding voor drugssmokkel via de luchthaven sinds het inreisverbod in verband met de Corona-crisis op 19 maart van kracht werd. De man zit vast voor verder onderzoek, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. Hij heeft inmiddels al een aantal bolletjes met cocaïne geproduceerd.

De Douane en de Koninklijke Marechaussee werken nauw samen in de passagierslijn op Schiphol om controle en opsporing naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief