Opnieuw man met mes aangehouden op Schiphol

Gepubliceerd op: 11-5-2020

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdag opnieuw iemand op Schiphol aangehouden vanwege het dragen van een mes. Het is al zeker de zesde keer in korte tijd dat op de luchthaven bij een persoon een mes wordt aangetroffen.

De zaterdag aangehouden man droeg het mes in zijn broeksband. Het ging om een mes van zo’n 30 centimeter lang. Hoewel de verdachte het wapen niet heeft gebruikt, roept de marechaussee iedereen op niet met een wapen op straat te lopen.

Afgelopen woensdag werd een 17-jarige jongen met een stiletto aangehouden op Schiphol. Bij een 21-jarige werd een vouwmes gevonden. Op zaterdag 2 mei was het ook raak. Toen werden drie tieners van 13, 14 en 16 gearresteerd. Zij werden bij toeval gefouilleerd na een melding van winkeldiefstal.

Dat de Koninklijke Marechaussee jaarlijks ontzettend veel wapens op de Nederlandse luchthavens aantreft, werd afgelopen week ook nog eens bevestigd. De marechaussee nam vorig jaar in totaal 1350 wapens in beslag op de luchthavens. Het overgrote deel werd onderschept op Schiphol, waar 1040 wapens werden aangetroffen.

Dat waren er wel minder dan het jaar ervoor, toen de marechaussee landelijk nog 2067 wapens in beslag nam. 

Bron: AD

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief