Brit aangehouden na aantreffen bolletjes cocaine in kleding

Gepubliceerd op: 18-5-2020

Op Schiphol is zaterdag een 45-jarige Brit aangehouden nadat bij een veiligheidscontrole op de luchthaven drugs werd aangetroffen bij de man. De Brit was eerder die dag aangekomen op Schiphol met een zogenaamde repatriëringsvlucht uit de Verenigde Staten om door te kunnen via Amsterdam naar zijn woonadres in Engeland. Nadat hij geland was is hij een aantal uren buiten de luchthaven geweest om vervolgens zich later weer te melden voor de vlucht naar huis.

Tijdens de securitycheck vermoedden medewerkers dat hij verdovende middelen bij zich had. Douaniers vonden vervolgens een aantal bolletjes met vermoedelijke cocaïne, waarop de man is aangehouden en overgedragen aan de Marechaussee voor verder onderzoek.

Het team eerstelijnsdrugsbestrijding van de Koninklijke Marechaussee doet verder onderzoek naar de aangehouden verdachte onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland. De man zal vandaag worden voorgeleid aan de rechter-commissaris die een beslissing zal nemen over zijn voorlopige hechtenis.

Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief