Diplomauitreiking en beëdiging studenten KMar

Gepubliceerd op: 29-5-2010

Op 21 mei 2010 vond in prachtig lenteweer de beëdiging en diplomauitreiking plaats aan de geslaagde wachtmeesters der Koninklijke Marechaussee op het marktplein te Apeldoorn. Dit in tegenstelling tot de beëdiging op de square van de Koning Willem III kazerne (LOKKMar), zoals enige jaren gebruikelijk is.

De Koninklijke Marechaussee wil onder andere hiermee de bekendheid in Apeldoorn en Nederland nog meer gestalte geven en hebben dan ook alles in het werk gesteld om er een zeer geslaagde ceremonie van te maken, zulks in het bijzijn van de media, onder andere De Stentor, TV Gelderland en TV Apeldoorn.

diploma uitreiking studenten 2010 - 1

De diploma's werden door de Burgemeester mr. Fred de Graaf en Commandant Koninklijke Marechaussee, luitenant-generaal mr. Dick van Putten uitgereikt aan de geslaagden. De diploma's werden aangereikt door de veteranen van de KMar, de heren Cees van Ingen en Fred Driessen (beiden ex Kmar medewerkers die op missie zijn geweest en nu werkzaam respectievelijk bij IND en Politie Amsterdam Amstelland).

diploma uitreiking studenten 2010 - 2

Met de Standaard Koninklijke Marechaussee, het Trompetterkorps KMar en vele studenten van de KMar werden de geslaagden in het zonnetje gezet. De ceremonie was alleszins geslaagd en werd afgesloten met een voortreffelijke lunch in het gemeentehuis van Apeldoorn.

De burgemeester en CKMar gaven daarna ook unaniem aan dat de diplomauitreiking vaker op het marktplein van Apeldoorn  diende te geschieden. Voorkeur werd zelfs aangegeven aan twee maal per jaar.

Dat de keuze op het marktplein was gevallen heeft onder andere te maken met het feit dat thans het LOKKMar een "bouwput" is en waar het uitreiken en beëdigen niet gewenst is en daarom wordt uitgeweken naar de Detmerskazerne te Eefde of, zoals nu, het marktplein te Apeldoorn.

Klik hier voor een foto-impressie van deze dag.

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief