Terugblik donateursconcert Trompetterkorps

Gepubliceerd op: 29-1-2008

Op 19 juni 2008 vond het jaarlijkse donateursconcert plaats van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee onder leiding van kapitein Eric Jansen.

Het jaarlijkse donateursconcert betrof tevens een jubileumconcert. Gevierd werd het 30 jarig jubileum van de Stichting Marechaussee Contact tkkmar 0608en het 25-jarig bestaan van het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee.

Onder de ruim 400 aanwezigen bevonden zich naast de vele donateurs van beide stichtingen ook C-KMar, luitenant generaal Dick van Putten en zijn echtgenote.

Het programma loog er niet om. Prachtige werken werden uitgevoerd, waaronder Land of the Long White Cloud (Philip Sparke), Gaelforce (P. Graham), The Better World (Bearcroft/van Cruchten) met euphonium solo door Kobus Verheij.

Voor de pauze werd het publiek verrast door een onaangekondigd kort optreden van het Historisch Tamboerkorps der Koninklijke Marechaussee. Een mooi moment om oud en nieuw te vergelijken en te bewonderen.

Het tweede deel van de avond omvatte een spetterende uitvoering van onder andere Something Groovy (Collins/van Arendonk) en Against all Odds (Collins/van Cruchten) met een altsax solo door Maik van de Groes.tkkmar 0608-2 Het laatste nummer was Fnugg Blue (Baadsvik/Giske/ van Genugten) met een sublieme solo van Joost van Genugten op de esbas.

Het muzikale gedeelte van de avond werd besloten met het gezamelijk zingen door orkestleden en publiek van de Defileermars der Koninklijke Marechaussee.

Tijdens de pauze en na afloop van het concert waren de vrienden van beide stichtingen in de gelegenheid de contacten met elkaar te hernieuwen.

Bron : SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief