Herinneringspenning MH-17

Gepubliceerd op: 27-1-2015

Op maandag 26 januari 2015 zijn herinneringspenningen uitgereikt aan diverse collega’s die een bijdrage hebben geleverd bij de nasleep van de MH-17 ramp. 

Op 17 juli jl. voltrok zich het drama met de vlucht MH-17. Om recht te kunnen doen aan de slachtoffers en het verdriet van de nabestaanden, is de MH-17 Recovery Missie opgezet. Onder moeilijke, soms confronterende, omstandigheden hebben verschillende collega’s van de KMar een belangrijke bijdrage geleverd aan deze missie. In Oekraïne, maar zeker ook in Nederland. 

Afbeelding verwijderdTer herdenking aan deze vliegramp en daarbij de bijzondere inzet, is een herinneringspenning ontworpen. Met deze penning wil de regering haar grote waardering uitdrukken voor de inzet bij de nazorg, onder de moeilijkste omstandigheden, van de MH-17 ramp. Een ieder die een bijdrage heeft geleverd bij de nasleep van deze ramp ontvangt deze penning.

De penning spreekt respect en waardering uit voor de werkzaamheden die zijn verricht.  De binnencirkel op de penning symboliseert de leegte die achterblijft. De figuren omarmen die leegte. Zij symboliseren de mensen die zich hebben ingezet bij de nazorg van de vliegramp met de MH-17. Ontwerp van Corry Arninerlaan - van Niekerk.   

De uitreiking van de herinneringstekens vond plaats op de Generaal-majoor Kootkazerne (GMK) in Stroe. Alle medewerkers werden welkom geheten door kolonel Harm IJzerman, commandant DLBE.

Daarna werd een video-toespraak van onze Minister President getoond, gevolgd door een toespraak van generaal-majoor Van den Brink, PCKMar. Van den Brink benadrukte nog eens dat er grote bereid was van de KMar-collega's. "Het vraagt allemaal nogal wat van mensen. En dat vraagt ook nogal wat van het thuisfront. Heel praktisch, maar ook emotioneel. Zomervakanties zijn geannuleerd. Hele gezinnen leden mee met wat er is gebeurd. Ook thuis doet mee ‘als het erop aankomt’."  Vervolgens werd er één minuut stilte in acht genomen ter nagedachtenis aan alle slachtoffers en hun nabestaanden. Aan het einde van de bijeenkomst was er ruimte om in informele setting met elkaar van gedachte te wisselen. 

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief