Marechaussee verleent bijstand aan politie bij beveiligingstaken

Gepubliceerd op: 8-2-2015

Afbeelding verwijderdOpsporings- en veiligheidsdiensten en lokale overheden hebben allemaal hun alertheid verhoogd en hun inspanningen geïntensiveerd sinds het dreigingsniveau in maart 2013 werd verhoogd naar substantieel. 

Op dit moment is er geen aanleiding om het dreigingsniveau te verhogen. Wel tonen de recente aanslagen in Parijs, de aanhoudende aantallen uitreizigers en terugkeerders aan dat de jihadistische dreiging langdurig van aard is. Dat staat in een brief die de ministers Opstelten, Asscher, Hennis en Plasterk naar de Tweede Kamer hebben gestuurd.

Sinds medio 2014 is er sprake van extra bewaking en beveiliging van een aantal objecten. Deze maatregelen zijn naar verwachting ook van langere duur. Daarom is gekeken naar de inzet van politiecapaciteit voor deze taak die nu ten koste gaat van de basisteams. Voor het kabinet is daarbij het uitgangspunt dat agenten aanwezig zijn en blijven in de steden en dorpen. Agenten zijn de ogen en oren in de wijken. Dat is een kerntaak van het politiewerk en die wil het kabinet waarborgen.

Lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief