Twee aanhoudingen na onderzoek drugssmokkel in bloemenzendingen

Gepubliceerd op: 6-3-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft na een onderzoek twee mannen aangehouden die verdovende middelen uit Zuid-Amerika hebben gesmokkeld, verstopt in partijen bloemen.

Afbeelding verwijderdIn september 2014 is op de luchthaven Maastricht-Aachen tijdens een controle van de Douane een hoeveelheid van 28 kilogram cocaïne aangetroffen in een zending bloemen, afkomstig uit Colombia. Naar aanleiding van deze vondst is door de Recherche van de Koninklijke Marechaussee onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart. Tijdens het onderzoek bleek dat de verdachten voorbereidingen troffen om opnieuw in een zending bloemen uit Zuid Amerika cocaïne Nederland binnen te smokkelen, dit keer via de luchthaven Schiphol. Op 7 februari 2015 werd door de Douane en de Marechaussee vijf kilo cocaïne onderschept, dat verstopt zat in de verpakking van rozen, afkomstig uit Ecuador.

Naar aanleiding van deze vondst zijn door de Marechaussee een 55-jarige man met de Franse en een 33-jarige man met de Colombiaanse nationaliteit aangehouden op verdenking van de invoer van deze verdovende middelen.

Bij een doorzoeking in de woningen van beide verdachten in Haarlem werden vuurwapens aangetroffen. In de woning van de Franse verdachte vond de Marechaussee bovendien een in werking zijnde hennepkwekerij, welke is ontmanteld.

Beide verdachten zitten in voorlopige hechtenis. De verdovende middelen zijn op last van het Openbaar Ministerie vernietigd. Het onderzoek wordt door de Koninklijke Marechaussee voortgezet.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief