Handhavingsactie KMar en Douane in Caribisch Nederland

Gepubliceerd op: 21-3-2015

De Koninklijke Marechaussee en Douane Caribisch Nederland hebben op donderdag 19 maart op Bonaire International Airport een gezamenlijke handhavingsactie gehouden. Deze actie van de twee grootste handhavingspartners op de luchthaven is een intensivering van de reeds nauwe samenwerking tussen Douane Caribisch Nederland en Koninklijke Marechaussee.

Afbeelding verwijderdDe handhavingsactie vond plaats tussen 07.00 en 23.00 uur op en rond de luchthaven. Doel van de actie: de versterking van de luchthavenprocessen en de veiligheid en de integriteit van de luchthaven waarborgen. Koninklijke Marechaussee en de Douane Caribisch Nederland hebben tijdens deze eerste actiedag controles uitgevoerd in zowel het personen- als het goederenproces.

Daarbij is gekeken naar de beveiliging burgerluchtvaart, waaronder de toegangscontrole en het gebruik van toegangspassen van Bonaire Internationale Airport (BIA), de grensbewaking waarbij de focus onder andere lag op documenten van de in- en uitreizende personen. Ook werd gecontroleerd op in-, door- en uitvoer van goederen (bagage/cargo).

Bij de actie werden ongeveer 100 medewerkers van de Koninklijke Marechaussee en de Douane Caribisch Nederland ingezet. Op een paar kleine incidenten na, een lastige passagier en later een rokende passagier op het platform, zijn er geen aanhoudingen verricht en er zijn geen drugs of wapens aangetroffen. De actie heeft wel veel informatie opgeleverd waar de Koninklijke Marechaussee en Douane Caribisch Nederland mee verder kunnen. De actie heeft aangetoond dat de samenwerking tussen de Koninklijke Marechaussee en Douane Caribisch Nederland zeker een toegevoegde waarde heeft. De actie zal in de toekomst dan ook zeker een vervolg krijgen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief