Veteranendag Koninklijke Marechaussee 2015

Gepubliceerd op: 4-4-2015

De laatste Veteranendag KMar ligt nog vers in het geheugen: een schitterend zonnige dag op de tweehonderdste verjaardag van het Wapen. Met ’s middags nog een reünie voor wel 1500 oud-KMar-leden. Veel vreugde bij het ophalen van de herinneringen uit de oude doos. 

Afbeelding verwijderd
Veel belangstelling vóór de reünietent op het square in de zon

CKMar heeft de 16e Veteranendag KMar vastgelegd op vrijdag 2 oktober 2015, van 10.00 tot 15.30 uur. Ondanks dat er flinke verbouwingen zijn, vindt deze veteranendag plaats op de Koning Willem III kazerne in Apeldoorn. Ze zal net als de Nederlandse Veteranendag in Den Haag in het teken staan van UNIFIL (United Nations Interim Force in Lebanon). Het is namelijk 30 jaar geleden dat de laatste Nederlandse militair uit Libanon terugkeerde. 

De postactieve veteranen moeten voor hun opgave nog even wachten op het veteranenblad Checkpoint van juli-augustus 2015. De veteranen in actieve dienst vinden hun weg via Intranet KMar. Zij kunnen het aanmeldingsformulier opvragen op het e-mailadres veteranendag

Het daarna toegestuurde programma dient als toegangsbewijs voor de kazerne. De militairen in actieve dienst dragen bij de Veteranendag KMar het DT KMar 2 met pet, grootmodel decoraties en geen handschoenen. Het gaat vast weer een fantastische dag worden. 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief