Marechaussee houdt samen met partners integrale actie bij Westerscheldetunnel

Gepubliceerd op: 10-4-2015

Tijdens een gezamenlijke actie van Koninklijke Marechaussee, Douane, Landelijke Eenheid van de Politie en de Belastingdienst zijn gisteren bij de Westerscheldetunnel in Borsele boetes en belastingschulden geïnd en auto’s in beslag genomen.

De Koninklijke Marechaussee coördineerde de actie die in het teken stond van het onderscheppen van verstekelingen in vrachtwagens, het inwinnen van informatie en het bestrijden van grensoverschrijdende criminaliteit.

Afbeelding verwijderdControle
Van voertuigen die vanuit Zeeuws-Vlaanderen via de tunnel naar Walcheren reden werd het kenteken (automatische kentekenplaat herkenning) door de Belastingdienst gecontroleerd. Na het passeren van de tunnel werden in het totaal 100 auto’s en 48 vrachtwagens aan een nadere controle onderworpen.

Geldboetes
Van een persoon werd zijn auto buiten gebruik gesteld vanwege een openstaande boete van 3.018 euro die hij niet kon betalen en een andere persoon werd gegijzeld vanwege een openstaande boete van 3.581 euro. Een persoon mocht na het betalen van een geldboete van 745 euro zijn weg vervolgen. Vier personen kregen een bekeuring voor een verkeersovertreding.

Belastingdienst
De Belastingdienst heeft beslag gelegd op 11 auto’s, waarvan er 3 direct zijn afgevoerd. Daarnaast heeft de Belastingdienst bijna 6.700 euro ter plekke geïnd vanwege openstaande belastingschulden.

De Koninklijke Marechaussee, Politie, Douane en Belastingdienst werken vaker samen bij integrale veiligheidsacties. Juist door de samenwerking tussen verschillende organisaties kan snel een volledig beeld ontstaan van een persoon en zijn bezittingen.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief