KMar start pilot met nieuwe FRISC

Gepubliceerd op: 29-5-2015

De Koninklijke Marechaussee en de Douane beschikken vanaf deze maand over de eerste twee spiksplinternieuwe FRISC's (Fast Raiding Interception and Special Forces Craft).

Met de nieuwe vaartuigen start de KMar een pilot in het Waddengebied voor het bewaken van de maritieme grens en ook wordt gekeken of het vaartuig op andere locaties een meerwaarde heeft. KMarMagazine voer alvast een stukje mee met deze supersnelle vervanger van de rijksvaartuigen.

Afbeelding verwijderd

De lucht is loodgrijs als de 12 meter lange RR901 de haven van het pittoreske Harlingen achter zich laat voor een tochtje buitengaats. Zware wolken jagen door de lucht, af en toe regent het en er staat een stevig windje, waardoor golven van een halve meter ontstaan. Maar daar heb je op de nieuwe FRISC weinig last van. De reden hiervoor maakt het vaartuig uniek. Het is namelijk in samenspraak met de leverancier en de Defensie Materieel Organisatie voorzien van een stuurhut, waarin ook nog eens op beeldschermen radar en kaarten kunnen worden geprojecteerd.

Lees meer... 

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief