Twee vaartuigen Waddengebied officieel gedoopt

Gepubliceerd op: 3-6-2015

Op vrijdagmiddag 29 mei werden in Harlingen de vaartuigen RR 901 en de RR 902 gedoopt door mevrouw Angelique de la Cousine, de directeur Douane Groningen en door mevrouw Monica den Boer, de echtgenote van CKMar (foto).

Afbeelding verwijderd

Direct nadat de doopvrouwen de twee snelle vaartuigen hadden gedoopt, werd er champagne geserveerd en getoast. Tijdens de doopplechtigheid waren er speeches van de directeur Rijksrederij, David van Baarle, de Secretaris-Generaal van het ministerie van Infra en Milieu, Siebe Riedstra, mevrouw Angelique de la Cousine van de Douane en CKMar luitenant-generaal Hans Leijtens. CKMar haalde in zijn toespraak aan dat het maritieme dossier lang op zich heeft laten wachten. “Nu ik hier vandaag sta voor deze doopplechtigheid, zou ik willen dat dat eerder was geweest.” 

Gezamenlijke pilot  
De Douane en Marechaussee gebruiken gezamenlijk de twee FRISC’s (Fast Raiding Interception Special Forces Craft). De vaartuigen worden ingezet voor gerichte controles in het Waddengebied volgens een gezamenlijke, informatiegestuurde werkwijze van beide organisaties. De komende jaren draait de Marechaussee met de FRISC’s een pilot op het gebied van maritieme grensbewaking. Deze pilot moet uitwijzen of de FRISC een toekomstig geschikt middel is voor de maritieme grensbewaking door de Marechaussee. 

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief