Certificaat uitreiking ROC Brugjaar KMar

Gepubliceerd op: 20-6-2015

Op 17 juni 2015 kregen, na een jaar hard werken, 88 leerlingen van het ROC Brugjaar KMar hun certificaat uitgereikt.

In het brugjaar KMar worden de leerlingen van de ROC's Amsterdam, Breda, Den Haag en Rotterdam gedurende hun opleiding, in vijf oriëntatieweken, voorbereid op een opleiding tot marechaussee-beveiliger.

Brugklas ROC jun 15Tijdens deze vijf oriëntatieweken bij de KMar wordt vooral aandacht besteed aan de persoonsontwikkeling, de ontwikkeling van fysieke vaardigheden en de kennismaking met een aantal militaire basisvaardigheden. Daarna worden de leerlingen beoordeeld. Bij een voldoende beoordeling krijgen de leerlingen het Blauwe Certificaat. Het Blauwe Certificaat geeft een opleidingsgarantie bij de Marechaussee. Heeft de leerling een onvoldoende beoordeling dan krijg hij/zij een wit certificaat als bewijs van deelneming.

Van de 88 leerlingen die deze dag hun certificaat ontvingen, stromen 86 door naar de initiële opleiding Marechaussee Beveiliger.

Op vier locaties konden de ouders, verzorgers, familie en vrienden kennismaken met hetgeen de leerlingen gedurende deze vijf oriëntatieweken hebben meegemaakt. Zo was er een klein bivak opgezet waarbij de genodigden zelfs een hapje konden proeven van een 24-uurs pakket, een film met fragmenten van het afgelopen jaar, een mooie 'static show'  waarbij de voertuigen van de marechaussee vertoond werden en niet te vergeten het Klein Kaliber Wapen (KKW) simulator, waarmee de genodigden zelf mochten schieten.

Eind juli volgt met lichting 15-07 de instroming van deze leerlingen.

Ga naar onze fotoalbum voor een korte foto-impressie van deze dag.

Met dank aan aoo Shirley ter Haar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief