Marechaussee treft 19 illegalen aan in Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 7-12-2015

De Koninklijke Marechaussee heeft zaterdagavond 5 december in totaal 17 illegale vreemdelingen aangetroffen op een Ferry van Hoek van Holland naar Harwich. Een Poolse chauffeur van een vrachtwagen is aangehouden voor mensensmokkel.

Ook heeft de Marechaussee op het haventerrein nog eens twee illegalen aangetroffen die in een vrachtwagen wilde klimmen. De Marechaussee werd gewaarschuwd door dehond migratiehond bij vrachtwagen jun15 maatschappij van de Ferry. Een speurhond getraind om menselijke geuren te herkennen was aangeslagen bij een vrachtwagen die op de Ferry stond. Het schip lag klaar om af te reizen naar Harwich. De marechaussees ontdekten in de trailer 16 Iraakse mannen in de leeftijd van 15 tot 32 jaar en een Syrische vrouw van 25.

De Poolse vrachtwagenchauffeur van 40 jaar oud is aangehouden voor mensensmokkel. Hij is in verzekering gesteld en zal vandaag gehoord worden. De Marechaussee doet verder onderzoek naar deze zaak. Even later werden op het haventerrein 2 illegale mannen aangetroffen. Zij probeerde in een vrachtwagen te klimmen. Het betrof een Irakees van 17 en een Syriër van 20.

Beide mannen zijn aangehouden.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief