Cel voor ex-agent die wietverdachte wilde afpersen

Gepubliceerd op: 26-12-2015

ARNHEM – Een 28-jarige ex-agent en ex-marechaussee uit ’s-Heerenberg wist donders goed waar hij zich mee in liet toen hij in zee ging met een Arnhemmer die nu verdacht wordt van grootschalige wietkweek, -handel en witwasserij.

Hij is zelf in de wietwereld gestapt waarvan hij de risico’s kende en kan zich dus niet echt verschuilen achter een ‘wanhoopsdaad’.

Afbeelding verwijderdStraf
Dat vindt de rechtbank in Arnhem, die hem 9 maanden cel oplegde, waarvan drie maanden voorwaardelijk. De man heeft volgens de rechters geprobeerd met een dreigbrief de vermeende wietkoning uit Arnhem 500.000 euro af te persen.

Bedreiging
Dat deed de man door een brief te bezorgen op het huisadres van de wiet- en witwasverdachte in het Spijkerkwartier. Daarin zat een telefoon en een brief met onder meer: “We zijn flink door jullie genaaid en nu is het onze beurt. We willen geld zien. Als je familie je lief is zou ik maar mee werken. Als je niet reageert zullen er consequenties aan zitten die erg vervelend zijn voor jou en je gezin.” De brief werd opgevolgd door dreig sms-jes.

Eis
De officier van justitie had 9 maanden cel geëist. De rechtbank vindt een stok achter de deur door middel van een voorwaardelijke straf belangrijk.

Bron : gelderlander.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief