Achter de schermen bij 4 KMar-reservisten

Gepubliceerd op: 29-12-2016

Een reservist is een oud-collega die de Koninklijke Marechaussee heeft verlaten en naast zijn werk in de burgermaatschappij  - op vrijwillige basis - wordt ingezet. Daarnaast kunnen ook mensen die een specifieke deskundigheid bezitten reservist zijn.

Afbeelding verwijderdDe KMar gaat het komende jaar verder met het intensiveren van het reservistenbeleid. De organisatie beschikt al over bijna 180 reservisten en dat aantal moet verder omhoog. De ambitie is om in 2020 ruim 400 reservisten te hebben aangesteld.

Er zijn verschillende groepen met reservisten: de Landelijke Ondersteuningsgroep (LOG), de projectofficieren, het Trompetterkorps en de Bereden Ere-Escorte.

Het bureau Reservisten en Veteranen KMar is intensief betrokken bij het werven en aanstellen van reservisten voor nieuwe reservistenteams zoals cyber(security), bewaken en beveiligen, grensbewaking Schiphol, analyse en onderzoek (Intell) en het Klantcontactcentrum (OPSCENT). Deze nieuwe teams worden ingezet vanuit de intensivering reservisten. Benieuwd of het wellicht ook iets voor u is om met uw kennis en expertise als ambassadeur voor de KMar op te treden? Lees hieronder de ervaringen van 4 KMar-reservisten.

Lees verder... 

Bron : KMarMagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief