Aruba richt speciale team tegen mensenhandel en -smokkel op

Gepubliceerd op: 23-4-2018

ORANJESTAD – Een speciaal opgericht team van politie, justitie en Koninklijke Marechaussee moet de handel in en smokkel van mensen gaan aanpakken.

Afbeelding verwijderdDaartoe tekende Aruba vrijdag een akkoord met de verschillende partijen, zo meldt het Openbaar Ministerie aldaar. Belangrijk speerpunt ook is het volgen van illegale geldstromen en het afpakken van de winsten in deze illegale handel.

100% controles in kustgebieden
Deze maand vond al een grote actie plaats waar nog meer partijen aan meededen zoals de Koninklijke Marine, Fiot en verschillende overheidsdepartementen als die van volksgezondheid en arbeid. Op zee waren er 100% controles in de kustgebieden alsook bij lokale watersportbedrijven. Zoals bekend is er een toenemende smokkel van Venezolanen.

Verder waren in het kader van deze Operatie Libertad (vertaald operatie vrijheid) controles in een Indiaas restaurant, constructiewerkplaats, hotels, bij juweliers en een mogelijk illegaal bordeel.

Volgens het OM is deze ‘integrale plan van aanpak’ uniek in de regio en is die expertise ook gedeeld met Curaçao, Sint Maarten en de BES-eilanden waar nu soortgelijke plannen liggen.

Bron : caribischnetwerk.ntr

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief