Koning vliegt naar huis na bezoek Nederlandse militairen

Gepubliceerd op: 17-6-2018

Koning Willem-Alexander heeft vrijdag op de militaire basis in Rukla zijn staatsbezoek aan Litouwen afgesloten. Hij nam voorafgaand aan een ontmoeting met de daar in NAVO-verband gestationeerde Nederlandse militairen afscheid van president Dalia Grybauskaite.

De Litouwse president sprak tegen de Nederlandse media van een bijzonder geslaagd bezoek. "Het was geweldig dat de koning hier was." Ook liet ze weten bijzonder blij te zijn met de bijdrage die de Nederlandse militairen leveren aan de lokale samenleving.

Afbeelding verwijderd Afbeelding verwijderd

 

Lof en dank
De koning bedankte de manschappen, die net terug waren van twee weken oefening, voor hun werk. "Ik kan u zeggen dat uw inzet hier zeer gewaardeerd wordt. Ik krijg overal complimenten vandaan. Niet alleen vanwege professionaliteit maar ook vanwege de inzet in de lokale gemeenschap. Niet alleen hier in Litouwen maar ook in Estland en Letland", aldus de koning. "Zij zijn zeer dankbaar dat u zich inzet voor de NAVO."

Huiswaarts
Vanaf de militaire basis vertrok de koning naar het nabijgelegen Kaunas, waar hij in het vliegtuig stapte naar Nederland. Terug naar huis, naar zijn echtgenote en drie dochters.

Oorspronkelijk zou koningin Máxima hem tijdens de staatsbezoeken vergezellen. Het tragisch overlijden van haar zus Inés deed de koningin besluiten om haar deelname af te zeggen en na de begrafenis in Buenos Aires te blijven. "Het is jammer als je je maatje moet missen", zei de koning, die dagelijks contact had gehouden met zijn vrouw, en vooral ook met zijn dochters die alleen thuis waren.

Bron : blauwbloed.eo.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief