Een GPT-politieteam houdt verdachte aan na achtervolging

Gepubliceerd op: 12-5-2016

Het grensoverschrijdend Politieteam (GPT), een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens Midden, de Bundespolizei-inspektion Kleve en de Nationale Politie, heeft woensdag 11 mei een 32-jarige man van Guineese nationaliteit aangehouden.

Afbeelding verwijderdDe man wordt verdacht van witwassen, het gebruik maken van een look-a-like-document en rijden zonder rijbewijs. Tijdens een patrouille van het GPT op de N335 bij Beek werd een auto met Duits kenteken gezien waarvan het vermoeden bestond dat deze de controle Mobiel Toezicht Veiligheid op de A12 wilde ontwijken.

De auto werd op een carpoolplaats in Arnhem staande gehouden. De bestuurder overhandigde een rijbewijs waarvan het vermoeden bestond dat dit niet van hem was. Om de echte identiteit van de verdachte te achterhalen werd zijn voertuig doorzocht. Tijdens dit onderzoek is de verdachte weggerend. Na een korte achtervolging is hij in een bospassage aangehouden. In zijn auto werd een plastic tas gevonden met € 20.000,-. Het geld is in beslag genomen en de verdachte is in verzekering gesteld.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief