Grootschalige export van drugs beëindigd met vier aanhoudingen

Gepubliceerd op: 1-9-2016

Een rechercheteam van de Koninklijke Marechaussee startte enkele maanden geleden, onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland, een onderzoek nadat de Douane op Schiphol drugs had aangetroffen in postpakketten met buitenlandse bestemmingen. Na onderzoek bleek dat de pakketten allemaal werden aangeboden bij postagentschappen in Noord-Holland.

Afbeelding verwijderdIn de pakketten zaten verschillende soorten drugs zoals cocaïne en XTC. Door de diversiteit en de omvang van de verzendingen bestond het vermoeden dat het hier een goed georganiseerde handel betrof. De organisatie van de vier mannen kenmerkte zich door een duidelijke taakverdeling.

Tijdens het onderzoek is een grote hoeveelheid postpakketten in beslag genomen met bestemmingen over de gehele wereld. In Hillegom werd een loods doorzocht en werd ruim 55 kilo aan harddrugs aangetroffen en in beslag genomen. Vanuit deze loods maakte de organisatie de drugspakketten verzendklaar. Ook verrichtte de Koninklijke Marechaussee drie huiszoekingen waarbij ook computers en telefoons in beslag zijn genomen. Deze worden nog nader onderzocht. In totaal werd ruim 150 kilo aan voornamelijk harddrugs in beslag genomen.

De aangehouden verdachten zitten in voorlopige hechtenis in afwachting van hun proces.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief