Mensensmokkelaar aan gehouden

Gepubliceerd op: 22-10-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft donderdagmorgen op de A4 nabij de grens met België een 23-jarige Marokkaanse man aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Dit gebeurde tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid.

Afbeelding verwijderdMarechaussees hielden een voertuig, voorzien van Belgisch kenteken, staande voor controle. De bestuurder overhandigde hierop een geldig Belgisch verblijfsdocument. De 32-jarige bijrijder kon geen identiteitsbewijs tonen. Na onderzoek bleek hij illegaal te zijn. Hierop is de 23-jarige bestuurder aangehouden op verdenking van mensensmokkel. De man zich nog vast voor verder onderzoek. Zijn reisgenoot is in vreemdelingenbewaring geplaatst.

Tijdens dezelfde controle controleerde de Marechaussee een Belgisch voertuig met vijf inzittenden, onder wie drie Nigeriaanse vrouwen. De vrouwen bleken een asielaanvraag te hebben lopen in Frankrijk en mochten om die reden dat land niet uit. Ze hebben een bevel gekregen om onmiddellijk Nederland te verlaten.

Bij de controle waren snelheidsbeperkende maatregelen van kracht, zoals afsluiting van één rijbaan. Marechaussees hebben zo beter zicht op de voertuigen, wat leidt tot een betere selectie.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief