Kamp Heumensoord huisvest 6500 militairen tijdens Vierdaagse

Gepubliceerd op: 7-7-2017

NIJMEGEN – In Heumensoord wordt hard gewerkt aan de opbouw van het zogenoemde Kamp Heumensoord. Tijdens de Vierdaagse zullen daar zo’n 6500 militairen van circa dertig nationaliteiten bivakkeren. Op het terrein wordt onder meer een geneeskundig centrum en een post voor de marechaussee en brandweer gebouwd. Ook komt er een eetzaal.

Tijdens de 101ste editie van de Vierdaagse zullen er verschillende militaire aangelegenheden zijn in het kamp:

- Op maandag 17 juli komen alle Nederlandse militaire deelnemers aan op het kamp Heumensoord. Zij krijgen hun slaapplaats toegewezen. Elke wandeldag vertrekken de militairen vanaf Heumensoord tussen 04.30 en 06.30 uur. Hierbij worden de lopers begeleid door militaire muziek en zullen zij worden gegroet door verschillende nationale en internationale generaals van diverse krijgsmachtdelen. 

- 105 Geniecompagnie Waterbouw uit Hedel legt een pontonbrug over de Maas bij Cuijk. Op donderdagavond 20 juli is er de proefsluiting van de brug. Op vrijdag 21 juli steken de wandelaars via deze brug de rivier over. 

- Op vrijdag 21 juli krijgen de militaire lopers hun Vierdaagse medialle uitgereikt op Charlemagne, waarna ze over de Via Gladiola naar de Wedren lopen.

Bron : n1.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief