Weldoener of omkoper?

Gepubliceerd op: 30-11-2017

Sint-Maarten en Nederland vechten elkaar de tent uit. Juist nu de getroffen bevolking smacht naar het half miljard euro aan hulpgeld. Na het wegsturen van ex-premier Marlin door Den Haag zijn op het eiland veel ogen gericht op de populaire oppositieleider Theo Heyliger. Maar volgens het Binnenhof staat Heyliger symbool voor fout bestuur.

Afbeelding verwijderdDe door orkaan Irma getroffen bevolking op Sint-Maarten smacht naar Nederlands hulpgeld. „Ik wil me aan alle voorwaarden houden”, belooft de populaire oppositieleider Theo Heyliger (afb)

Ook zijn grootvader Claude Wathey was in Nederland omstreden. Deze ’onderkoning’ van Sint-Maarten, overleden in 1998, zette het Bovenwindse eiland definitief op de kaart als populaire toeristenbestemming.

Aan de boulevard van Philipsburg, die Heyliger als bestuurder ontwikkelde, en met uitzicht op de cruiseterminal, waarin hij ook de hand had, reageert de politicus op alle aantijgingen. Voor het eerst.

„Corruptie, corruptie, corruptie. In gesprek met Nederland komen we nooit één stap verder. Als ik het probleem ben, doe ik graag een stap opzij. Maar we moeten eindelijk de echte problemen van Sint-Maarten aanpakken.”

Lees verder in de telegraaf .

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief