Pentagon start opnieuw beloningsprogramma voor hackers

Gepubliceerd op: 4-4-2018

Het Amerikaanse ministerie van Defensie is voor de vijfde keer een beloningsprogramma voor hackers gestart, waarbij deelnemers dit keer wordt gevraagd om het reissysteem van het Pentagon door te lichten. Het programma loopt van 1 april tot en met 29 april en richt zich op het systeem dat door miljoenen militairen en ander Amerikaans defensiepersoneel wordt gebruikt voor het plannen van reizen.

Afbeelding verwijderdSinds het "Hack the Pentagon" beloningsprogramma voor het eerst in 2016 werd gestart zijn er meer dan 3.000 kwetsbaarheden in systemen van het ministerie van Defensie verholpen. Net als bij de vorige edities van het programma wordt nu weer gebruik gemaakt van HackerOne. Dit is een platform dat softwarebedrijven, overheden en andere organisaties in staat stelt om beloningsprogramma's voor hackers te starten en de coördinatie tussen de bugmelder en softwareleverancier of kwetsbare partij afhandelt.

Het beloningsprogramma is opengesteld voor Amerikaanse belastingbetalers en burgers van Groot-Brittannië, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland, alsmede mensen die in deze landen mogen werken. In een reactie laat het Pentagon weten dat het veel succes heeft gehad door met hackers samen te werken om belangrijke systemen te beveiligen en te leren van hun werkwijze en perspectieven.

Bron : security.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief