Oproep voor deelname aan Veiligheid Innovatie Competitie

Gepubliceerd op: 17-2-2019

De organisator van de Veiligheid Innovatie Competitie (VIC) 2019 is op zoek naar innovatieve ideeën. Zodat er nieuwe oplossingen komen voor maatschappelijke vraagstukken. Eerdere VIC-winnaars bedachten bijvoorbeeld een draagbare hartslagsleutel voor efficiëntere bewaking in gevangenissen of een tool voor slimmere en effectievere grenscontrole op Schiphol.

Het gaat om het ontwikkelen van oplossingen waar Nederland veiliger én rechtvaardiger door wordt. Daarvoor is creativiteit nodig. Het thema is dit jaar Smart Harbour Rotterdam. Deelnemers wordt gevraag zich te laten inspireren door dit thema en daarvoor met een innovatief idee te komen. Het beste idee wordt beloond met een subsidie van maar liefst 200.000 euro om het idee samen met een veiligheidspartner van de overheid verder te ontwikkelen.

Informatiestromen delen
Hoe kunnen veiligheidspartners in de haven Rotterdam nog beter samenwerken, onderling informatiestromen delen en combineren en zo de veiligheid verder vergroten? De organisator heeft ter informatie een animatiefilm gemaakt. Meer informatie over het aanmelden voor de VIC 2019 en alle ins en outs over het thema is te lezen op het Platform Negometrix.

Verder is er op 5 maart een voorzichtingsbijeenkomst in het Auditorium van De Yp in Den Haag. Hier gaan medewerkers van het ministerie van Defensie, Justitie en Veiligheid, de Koninklijke Marechaussee, Nationale Politie en andere betrokken organisaties met kandidaten in gesprek over het thema. Natuurlijk is er dan ook volop de mogelijkheid om vragen te stellen. Aanmelding kan door een e-mail met naam, voorletters en bedrijfsnaam te sturen naar s.scheer@mindef.nl.

Bron : beveiligingnieuws.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief